'ZIDANE IS NA RUSTPERIODE VAN DRIE JAAR 'ééN STAP VERWIJDERD' VAN NIEUWE JOB'

Zinedine Zidane is nog maar 'één stap verwijderd' van een nieuwe club. Volgens Mundo Deportivo is de succesvolle Fransman dichtbij een akkoord met Bayern München.

Volgens de Spaanse krant zouden Julian Nagelsmann en Zidane de belangrijkste kandidaten voor de trainerspositie in München. Nagelsmann kondigde vandaag echter aan dat hij langer bondscoach van Duitsland blijft. Zo ligt de weg open voor Zidane. Hij zou al in gesprek zijn met de clubleiding en een akkoord nadert al.

Zidane zou de clubleiding  ook om versterkingen hebben gevraagd in de defensieve linie. Dit kan dan weer gevolgen hebben voor Matthijs de Ligt. De Nederlander krijgt onder Thomas Tüchel weer regelmatig speeltijd, maar met extra versterkingen zal die kans weer iets meer slinken.

Tot nu toe was Zidane enkel nog coach van Real Madrid. De Fransman was daar wel bijzonder succesvol. Zidane trainde de club van 2016 tot 2018 en daarna weer van 2019 tot 2021. In die tijd pakte hij drie keer de Champions League en werd hij twee keer kampioen van Spanje. Na zijn vertrek in 2021 nam Zidane een periode van rust van drie jaar. Zijn naam viel ook bij Manchester United als mogelijke opvolger van Erik ten Hag.

2024-04-19T11:49:13Z dg43tfdfdgfd